Norge: På Gaysir vil ungdommen ha vennskap og de eldre vil ha sex

I en serie innlegg har jeg prøvd å trekke ut interessant informasjon om Gaysirbrukere ut fra søk. Nå i dag skal jeg se på kategoriene «Søker» og «Søker ikke», hvor man kan velge mellom «Forhold», «Date», «Vennskap», «Chat på internett» og «Sex-treff». Jeg har sett på hva 19-åringer, 29-åringer, 39-åringer, 49-åringer, 59-åringer og 69-åringer svarer her.

19-åringer vil definitivt helst ha vennskap. Som en god nummer to kommer Chat på internett. Date er det en del som vil ha, men når det gjelder forhold er det nesten like mange som markerer «søker ikke» som det er som «søker». Og sex-treff er no-no – 443 markerer at de ikke vil ha sextreff, kun 172 markerer at de vil.

Også hos 29-åringene er vennskap og chat på internett på de to første plassene. Så kommer date og deretter sex-treff. Forhold, derimot, er det flere som ikke søker enn som søker.

Men så endrer bildet seg. 39-åringene søker sex-treff. Her er det 310 som søker sex-treff, og bare 65 som tar seg bryderiet med å markere at de ikke vil ha det. Vennskap, chat og date er velkomment, men ikke forhold.

49-åringen og 59-åringen (og forsåvidt også 69-åringen) har mye til felles. Her er det vennskap og sex-treff det gjelder, mens date og chat kommer lenger ned på lista. Og fortsatt er forhold noe man like gjerne markerer at man ikke er ute etter som noe man ønsker.

Så kan man filosofere over hva disse svarene sier. Dels sier de naturligvis noe om hva folk ønsker, men like gjerne sier de nok noe om hva folk tror at andre ønsker å lese. Sextreff kan være mer sosialt akseptabelt i høyere aldersgrupper, og nærmest sosialt nødvendig å ta avstand fra i lavere aldersgrupper. Men samtidig som det kan være slik at de som søker vennskap, forhold og så videre leter andre steder enn på Gaysir.

Noen kan sikkert ha lyst til å få nyansert dette bildet – gjelder det for eksempel alle kjønn, alle geografiske plasseringer og så videre? Det får bli en hjemmeoppgave til de som måtte ønske å finne det ut…

Undersøkelsen er gjennomført ved å søke etter medlemmer på Gaysir blant medlemmer som har vært innlogget siste 90 dager. Det er åpenbare feilkilder idet alder, fylke og så videre er selvrapportert, og det er velkjent at noen oppgir feil alder og bosted. Likeledes kan noen ha mer enn én profil.

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Norge: På Gaysir vil ungdommen ha vennskap og de eldre vil ha sex

  1. Tilbaketråkk: Norge: På Gaysir vil ungdommen ha vennskap og de eldre vil ha (sex)treff | Homonytt fra hele verden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s