Norge: Borgund Folkehøyskole diskriminerer homofile

Skeiv Ungdom
(Illustrasjonsfoto: Hilde Skjølberg, «Skeiv Ungdom«, Creative Commons-lisens Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-NC-SA 2.0))

Da Skeiv Ungdom lette etter lokaler til å huse sin sommerfestival, Jafnaðr (tidligere Homoøya), fikk de klart avslag fra Borgund Folkehøyskole. «Vår vurdering er at våre verdier og vår forståelse av kristen samlivsetikk skiller seg klart fra de verdier dere vil arbeide for på dette området. Det begrunner avslaget.» Skeiv Ungdoms syn er at de «arrangerer en festival for å styrke unge menneskers selvbilde uansett legning», men det er ukjent om det er dette Borgund Folkehøyskole er imot.

Likestillings- og diskrimineringsombud Sunniva Ørstavik sier til VG at saken viser at «vi fortsatt har en vei å gå i likestillingsarbeidet». (VG)

Saken minner jo en hel del om saken i Australia i fjor høst, der utleierne Christian Youth Camps endte med å betale erstatning til ungdomsgruppa WayOut etter at CYC nektet å leie ut sine lokaler til en workshop mot homofobi. Slike ting foregår mange steder i verden, men Norge har tydeligvis ikke et lovverk som gjør det ulovlig å diskriminere på denne måten.

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s