Norge: Homofili i kristne rådgivningsbøker for ungdom

Synet på homofili i kristne rådgivningsbøker for ungdom har endret seg lite de siste 100 årene. Det kan vi lese i en artikkel (se referanse nedenfor) som har tatt for seg slike bøker fra 1928 til 2004: «Generelt kan vi si at i synet på homofili har bøkene endret seg svært lite, også i beskrivelsene av dette. Homofili betraktes som synd, men man ser ut til å ha gått bort fra å kalle det en sykdom eller perversitet. Det handler også mer om å forstå og hjelpe homofile, men man er helt tydelig på at homofil praksis og homofilt samliv er uakseptabelt. Mens ekteskapet markerer rammen rundt heteroseksualiteten, åpnes det ikke for noe liknende for homofile.»

Det er alltid interessant å lese tidligere tiders beskrivelse av homofili. Ole Hallesby beskrev homoseksualitet som «en pervers kjønnsdrift», Hans Høivik kaller det «abnorme anlegg» og «sykdom», Lotta Svartdahl og Anne Gustavsen kaller det unormalt, «unaturlig og inkonsekvent» i en bok fra 1996.

Artikkelen omhandler, som tittelen antyder, mange flere sider ved seksualiteten enn homofili.

Kilde: Dagny Kristine Johnson Hov og Irene Trysnes: Hot sex – verdt å vente på? I: Repstad, Pål: Norsk bruksteologi i endring. (s. 57-75) Tapir 2010.

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s