Nepal: Ikke bare «mann» eller «kvinne»

I årets folketelling i Nepal får ikke folk lenger bare to kjønn å velge mellom. Nå skal alternativet «et tredje kjønn» være med, ifølge sjefen i Statistisk Sentralbyrå i Kathmandu, Bikash Bista. (GayNZ)

Norge har ikke kommet like langt. Unge Venstre tar til orde for å innføre et tredje kjønn i pass og statlige registre, skriver Blikk. For egen del mener jeg at vi også kan gjøre noe rett og slett ved å slutte å spørre om kjønn når det ikke er relevant, som i meningsmålinger som handler om helt andre ting.

(For ordens skyld: Undertegnede er selv medlem av Venstre.)

Dette innlegget ble publisert i Asia, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s