USA: – Obama saboterer rettsak om homoekteskap

Rettssakene om DOMA (Defence of the Marriage Act) har kommet litt i bakgrunnen for rettsakene om DADT (Don’t Ask Don’t Tell) og vedtaket i Senatet ved juletider om å avskaffe DADT. Men rettssakene også om DOMA går videre.

DOMA er en føderal lov fra 1996 som definerer ekteskapet som å være mellom en mann og en kvinne. I USA har noen delstater homoekteskap mens de fleste ikke har det, og DOMA er en lov som hindrer det føderalstaten å anerkjenne homoekteskap. Dette kan for eksempel bety mye for gifte statsansatte som ikke får de godene som heterofile, gifte statsansatte får.

Deler av DOMA ble kjent grunnlovsstridig av en føderal domstol i Massachusetts i juli. Nå har Obamaadministrasjonen anket saken – og får kanskje litt overraskende kritikk fra de sterkeste motstanderne av homoekteskap – «National Organization for Marriage (NOM)». (Ja, jeg vet at det er selvmotsigende at organisasjonen er FOR ekteskap men MOT homoekteskap, men la nå det ligge…) For dommen som kom i Massachusetts har kun virkning i Massachusetts, men nå som den blir anket til en høyere rettsinstans, kan den få betydning for hele USA. NOM frykter at Obama anker dommen men ikke vil forsvare loven så helhjertet som NOM ønsker. (On Top Mag)

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s