Zambia: Homofili er valgkamptema

Regjeringen i Zambia har utfordret opposisjonspartiene Patriotic Front (PF) og United Party for National Development (UPND) om å gi sitt syn på homoseksualitet. Visepresident George Kunda har kalt homoseksualitet «utenlandsk, satanisk og sadistisk». PF-leder Sata «beskyldes» av religiøse ledere for å ha hatt møter med vestlige giverland og lovet dem å legalisere homoseksualitet hvis de støtter ham. President Rupiah Banda har påstått at giverland har startet en kampanje for å få zambiere til å «tro» at homoseksualitet er en menneskerettighetssak.

LHBT-aktivister sier at situasjonen for homofile i landet er i ferd med å bli verre, og det har vært økt hatkriminalitet. Og i den nye grunnloven som blir vedtatt i 2011, ser det ut til at det blir lagt inn forbud mot homoekteskap etter press fra kristne grupper – som en ekstra forsikring om at LHBT-folk ikke skal få like rettigheter. En meningsmåling i 2010 viste at bare 2 prosent av zambierne mener at homoseksualitet er moralsk akseptabelt. Dette er langt lavere enn selv i Uganda. (LGBT Asylum News)

Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Zambia: Homofili er valgkamptema

  1. Tilbaketråkk: Zambia: Også opposisjonen er mot homorettigheter | Homonytt fra hele verden

  2. Tilbaketråkk: Zambia: Opposisjonslederen anklages for homovennlighet | Homonytt fra hele verden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s