Storbritannia: Hotell dømt for homodiskriminering

Ekteparet Martyn Hall and Steven Preddy, som i fjor ble nektet dobbeltrom av eierne av et hotell i Chymorvah fordi de var homofile, har blitt tilkjent £1800 hver i erstatning. Domstolen slår fast at eiernes private religiøse oppfatninger ikke kan påberopes som lovlig grunnlag for å diskriminere kundene.

Peter and Hazel Bull, som eier hotellet, har sagt at det ikke er snakk om diskriminering, fordi de nekter alle ugifte par dobbeltrom, fordi de er motstandere av sex før ekteskapet (og åpenbart mener at dobbeltrom fører til sex). Imidlertid er Hall og Preddy «civil partners», det nærmeste Storbritannia kommer ekteskap for homofile.

Hall og Preddy kommenterer saken slik: «Vi sjekket at hotellet godtok at vi kunne ta med hunden vår, men det falt oss ikke inn at vi i 2008 måtte sjekke om vi selv var velkomne.»

Rettsaken var støttet av Equality and Human Rights Commission (EHRC), som påpeker at rettighetene går begge veier: det er heller ikke lov til å diskriminere hotellgjester på grunnlag av deres religiøse oppfatninger. (Guardian)

Eierne har tidligere truet med å stenge hotellet hvis de blir dømt i saken. Undertegnede synes det er helt greit. Det blir relativt lite holdbart hvis vi må oppgi seksuell legning, religiøs overbevisning, rase, kroppsfasong, hårfarge og musikkinteresser før vi bestiller hotellrom, i tilfelle akkurat dette hotellet har noen særegne diskrimineringsgrunner.

(Oppdatering 19/1: Nå skriver også Vårt Land om saken. De meddeler at eierne er «skuffa» over dommen. Og Dagbladet. Og TV2)

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Storbritannia: Hotell dømt for homodiskriminering

  1. Tilbaketråkk: Storbritannia: Er homohoteller diskriminerende? | Homonytt fra hele verden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s