Storbritannia: Homoundervisning i matematikk, geografi og naturfag

I forbindelse med «LGBT History Month» har det blitt laget undervisningsopplegg i forskjellige fag for å inkludere LHBT-temaer i undervisningen, støttet av Undervisningsdepartementet. For eksempel foreslås det i matematikk at man underviser statistikk ved å se på hva folketellingene sier om antall homofile i befolkningen, og også bruker homofile personer istedenfor bare heterofile i matematikkoppgaver.

Ikke uventet kommer det kritikk fra konservative politikere. For eksempel sier Craig Whittaker at «Dette er tøv. Vi har nok problemer i samfunnet vårt, hvor vi er for langt nede på sammenlikningstabellene i disse kjernefagene. Lærere bør konsentrere seg om å undervise kjernefagene, slik at vi blir best i disse igjen. Jeg ser ikke hvordan det å introdusere LHBT-temaer i disse fagene skal hjelpe.» Men han har ikke noen forklaring på hvorfor det å være heteronormative heller bidrar til økte matematikkunnskaper.

Av andre forslag i materialet:

  • Teknologi og design: oppmuntre elevene til å lage symboler knyttet til homobevegelsen
  • Naturfag: studere dyrearter hvor mannen tar hovedrollen i å oppdra barna, slik som keiserpingviner og sjøhester, og ha klassediskusjoner om ulike familiestrukturer, inkludert sammekjønnsforeldre.
  • Geografi: se på omformingen av San Franciscos Castro-distrikt på 1960-tallet fra irsk arbeiderklassestrøk til verdens første homsebydel, og vurder hvorfor homoseksuelle flytter fra landet til byene.
  • Språk: bruk homofile karakterer i rollespill, og undervis «LHBT-vokabular»
  • For de minste: bruke bilder av sammekjønnsforeldre og også promotere bøker som «And Tango Makes Three», om to hannpingviner som oppdrar et lite barn

(The Telegraph)

I Norge er det gjort liknende ting. For egen del kan jeg vel være ubeskjeden nok til å nevne «Ressurspakke for undervisning om homofili i profesjonsutdanningene». (pdf)

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s