Norge: Holocaustmarkering uten homofile

Homofiles organisasjoner er ikke invitert til markeringen av Holocaustdagen 27. januar. Informasjonsleder ved Holocaustsenteret, Kari Amdam, skylder på «plassproblemer». Sist homofile var invitert, var i 2009. «Vi alternerer mellom gruppene slik at alle vil få slippe til tredje hvert år.»

LLH-leder Bård Nylund er diplomatisk: «At taterne får tildelt tid i år er hyggelig. Tatere og homofile blir ofte glemt under slike markeringer», sier han til Blikk.

Det er litt snodig at man ikke klarer å finne en form på arrangementet som gir rom for at alle gruppene som ble utsatt for Holocaust kan være representert hvert år – uten at nødvendigvis alle gruppene trenger å få lang taletid. Det virker rett og slett litt umusikalsk å velge en form hvor noen grupperinger markerer hvert år mens andre inviteres hvert tredje år.

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s