Norge: Lærere skjuler legningen

IMM020

En ny undersøkelse fra FAFO viser at skolen og helse- og omsorgssektoren er de vanskeligste stedene å være åpen homofil. Undersøkelsen, som heter «Homofile, lesbiske og bifile arbeidstakere i storbyen», viser at under halvparten av homofile, lesbiske og bifile er åpne når de møter brukerne av de kommunale tjenestene. Det er i ungdomsskolen det er verst å være skeiv arbeidstaker.

Mange som velger å ikke være åpne ovenfor elevene begrunner det i «profesjonalitet», og undersøkelsen viser at de homofile opplever at de heterofile fort tenker på sex når de hører ordet «homofil».

Hvorfor er det så viktig å være åpen om seg selv ovenfor kolleger og andre? «Det øyeblikket du velger å ikke fortelle noe essensielt om deg selv, har du valgt å holde det hemmelig. Har du valgt at elevene ikke skal vite at du er lesbisk, da blir du veldig sårbar den dagen de finner det ut. Alt man holder hemmelig oppfattes som noe negativt eller noe man er flau over», sier tidligere LLH-leder Karen Pinholt til Utdanning.

Evy Ann Eriksen i Utdanningsforbundet mener at skoleledere og lærerutdanningen har et felles ansvar. (Utdanning)

Til akkurat det siste er det betenkelig at de nye grunnskolelærerutdanningene ikke har tydelige føringer om arbeid med homofili. Men de er fortsatt i støpeskjeen, så det er fortsatt ikke sikkert at resultatet blir så ille som det kan se ut til.

Det er uansett viktig at flere homofile lærere er like åpne om sin legning som deres heterofile kolleger er – for ellers vil elevene vokse opp i en skolehverdag hvor de tror at alle lærere er heterofile…

(Undertegnede er selv lærerutdanner.)

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Norge: Lærere skjuler legningen

  1. Tilbaketråkk: Norge: Reaksjon på Utdannings interesse for homofile lærere | Homonytt fra hele verden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s