Uganda: Risikerer handelsreaksjoner fra USA

I Uganda ligger fortsatt «Anti-Homosexuality Act» i parlamentet til behandling. Det har vært spekulert i hvilke konsekvenser det vil få for Ugandas forhold til omverdenen om den blir vedtatt og dødsstraff for homoseksualitet dermed blir innført. I siste nummer av Boston College International and Comparative Law Review (nr. 1/2011) skriver Lucy Heenan Ewins artikkelen «»Gross violation»: Why Uganda’s Anti-Homosexuality Act Threatens its Trade Benefits with the United States», hvor Ewins går gjennom jussen knyttet til African Growth and Opportunity Act (AGOA), og argumenterer for at Uganda vil miste sine privilegier knyttet til AGOA hvis de innfører dødsstraffloven.

Det er interessant også sett i forhold til den norske diskusjonen om hvorvidt innføring av dødsstraff for homoseksualitet bør føre til sanksjoner.

Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s