USA: Mange delstater diskuterer partnerskap og ekteskap

Etter at politikerne som ble valgt i november har rykket inn i sjefsstolene i USAs delstater er det mye aktivitet, også når det gjelder partnerskap og ekteskap.

I Illinois vedtok politikerne allerede i november/desember lov om partnerskap, og denne blir undertegnet av guvernøren på mandag. (Chicago Pride)

I Iowa ser det republikansk-dominerte representanthuset ut til å vedta å legge fram et forslag for velgerne som vil forby homoekteskap – men det demokratiske flertallet i senatet forventes å blokkere det. (KCCI)

I Wyoming forsøker republikanerne å forby anerkjennelse av homoekteskap inngått i andre delstater. Forslaget har gått gjennom i representanthuset og ser ut til å få flertall også i senatet. (On Top Magazine)

I Maryland, derimot, ser det ut til å være flertall i Senatet for å tillate homoekteskap – men kanskje ikke stort nok til å bryte motstandernes filibuster. (365 gay)

I Hawaii vedtok lovgiverne en partnerskapslov i fjor, men guvernøren nektet å undertegne den. Nå er det imidlertid en ny guvernør, så det vil sannsynligvis allerede denne uka bli gjort forsøk på å vedta loven på ny. Den nye guvernøren har lovet å undertegne den hvis den blir vedtatt. (Gay Rights)

Det er også spennende hva som skjer med homoekteskap i District of Columbia, som styres direkte av føderale myndigheter. Det nye republikanske flertallet i representanthuset går inn for å fjerne homoekteskap der. Det er vel likevel tvilsomt om senatet, som kontrolleres av demokratene, vil gå med på det. I New Hampshire ligger det an til at republikanerne vil forby homoekteskapene i 2012. (Gay Politics)

I California, derimot, beveger saken seg for tida gjennom rettssystemet, etter at folkeavstemningsresultatet som forbød homoekteskap er kjent grunnlovsstridig i lavere rettsinstanser.

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til USA: Mange delstater diskuterer partnerskap og ekteskap

  1. Tilbaketråkk: USA: Partnerskapslov på Hawaii | Homonytt fra hele verden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s