Frankrike: Forbud mot homoekteskap ikke grunnlovsstridig

Frankrikes grunnlovsdomstol har i dag konkludert med at Frankrikes forbud mot homoekteskap ikke er i strid med grunnloven. Det var håp om at dagens avgjørelse skulle åpne for homoekteskap, men slik gikk det ikke. Corinne Cestino og Sophie Hasslauer, paret som gikk til rettsak, må derfor forbli registrerte partnere.
(BBC)

En meningsmåling i dag viste at 58 prosent av befolkningen støtter en felles ekteskapslov. Det kan derfor være håp om at en felles ekteskap blir vedtatt på sikt, men da av politikere og ikke dommere. (Têtu)

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s