Norge: Islamsk råd nekter å fordømme henrettelse av homofile

Islamsk Råd i Norge nekter fortsatt å fordømme henrettelse av homofile. Saken er nå satt på dagsorden igjen av Sara Mats Azmeh Rasmussens aksjon utenfor Islamsk Råds lokaler. Rådet holder fast på sin formulering fra noen år tilbake om at de «verken ønsker eller søker dødsstraff mot homofile». (Aftenbladet)

Som vanlig er det nyttig å prøve å erstatte ordet «homofile» med noe annet. Hva hvis en organisasjon blir spurt om de fordømmer drap på jøder, og svarer «Vi verken ønsker eller søker dødsstraff mot jøder». Eller hva med «vi verken ønsker eller søker dødsstraff mot samer»?

Poenget er ganske tydelig: Islamsk Råd kjemper ikke selv for dødsstraff mot homofile, men de vil heller ikke si at det er galt å ha dødsstraff mot homofile. De vil ikke selv ta del i drapene, men nekter å ta til orde mot drapene. De sier dermed til sine trosfeller som er homofile: vi vil ikke drepe dere her i landet, men synes det er helt greit om noen dreper dere i et annet land. Det er en mellomposisjon som er utålelig.

Generalsekretær Mehtab Afsar sier at «Det er den uttalelsen som står, og vi må forholde oss til det. Vi må få lov til å velge de ordene vi vil». Jepp, og vi andre må få lov til å fordømme at de velger dette standpunktet.

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s