Norge: LLH ønsker handlingsplaner

Det er lokalvalg i år, og i den forbindelse har jeg har stilt lokallagene i LLH og Skeiv Ungdom dette spørsmålet: «Hva er det viktigste fylkeskommunen og kommunene i ditt lags område bør prioritere for å bedre situasjonen for LHBT-befolkningen i kommende fireårsperiode?»

LLH Telemark har svart som følger: «Det viktigste i Telemark er handlingsplaner i kommuner og fylket som tar avstand fra diskriminering og som fremmer mangfold. Videre bør det stimuleres til informasjon og diskurser om seksualitet og samliv, og ulik identitet i skole- og helsevesenet. Særlig rettet mot ungdom og mot personell.»

LLH Bergen og Hordaland legger også hovedvekten på handlingsplan – oppfølging av den nåværende i Hordaland og senere utarbeidelse av en bedre. Av kommunene i Hordaland er det kun Bergen som har handlingsplan. For øvrig er «skoleinformasjon og kursing av skole- og barnehageansatte i Bergen kommune» prioritert.

Foreløpig er dette de to eneste lagene som har svart på henvendelsen, men vekten på handlingsplaner er ihvertfall felles for disse to. I tillegg vet jeg at LLH i Oslo og Akershus ønsker videreføring av Oslos LHBT-plan. Øvrige lag oppfordres herved til å kommentere denne saken… 🙂

(Full disclosure: Undertegnede er leder av LLHs læremiddelgruppe, og er samtidig medlem i Oslo Venstre og har levert forslag til Oslo Venstres program om at handlingsplanene i Oslo bør følges opp.)

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s