Uganda: WikiLeaks og David Kato

Amerikanske ambassadedokumenter gir et inntrykk av klimaet på møter i Uganda om «Anti-Homosexuality Bill». På et møte i desember 2009 holdt David Kato, som senere ble drept i sitt hjem, et godt innlegg mot den nye loven, men han var så nervøs at det var vanskelig å høre hva han sa, og medlemmer av Ugandas menneskerettighetskommisjon spøkte og humret sammen med tilhengere av loven mens han snakket, ifølge ambassadepapirene.

Papirene beskriver også forslagsstilleren David Bahati: «Hans homofobi … er blindende og uforbederlig». James Nsaba Buturo, Ugandas minister for «etikk og integritet» og pastor «Martin Ssempa» nevnes som andre frontfigurer for økt intoleranse. (Guardian)

«Anti-Homosexuality Bill» ligger fortsatt som lovforslag i parlamentet, og kan bli vedtatt allerede i vår.

Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s