USA: DADT død allerede?

Kongressen i USA vedtok før jul at «Don’t Ask, Don’t Tell» (DADT) skal oppheves etter en lengre prosess med forberedelse. I øyeblikket gjelder dermed DADT som før, noe som betyr at homofile soldater i prinsippet fortsatt kan sparkes fra det militære bare på grunn av at de er homofile.

For piloten Victor Fehrenbach virker det imidlertid som det alt har hatt en positiv effekt. Han sto i fare for å få sparken fra forsvaret med dårlige betingelser, slik folk som får «dishonorable discharge» gjerne får. Nå har han imidlertid fått vite at han beholder sin grad og pensjon. (Advocate og Queerty)

Det går altså langsomt framover i USA – og ikke engang så fullt så langsomt som man skulle tro…

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s