Internett: Nå kan du være partner på Facebook også

Denne nyheten er litt mindre viktig i Norge (som har felles ekteskapslov) enn mange andre steder, men dog: Nå har Facebook endelig lagt inn flere valgmuligheter under sivilstatus; nå kan man også være «in a civil union» eller «in a domestic partnership» på engelsk. (Hva valgene er på norsk klarte jeg ikke å finne ut i farta – jeg kan i øyeblikket ikke få opp endring av sivilstatus.)

Jarrett Barrios, president i homoorganisasjonen GLAAD, velger å se på dette som et viktig signal: «Facebook sendte en klar støttemelding for homofile og lesbiske par til brukere over hele verden.» Han legger mest vekt på signaleffekten: «Når millioner av facebookbrukere ser disse sivilstatusalternativene, får de en større forståelse av de juridiske forskjellene som kjærlige og trofaste sammekjønnspar står ovenfor i så mange land i dag.» (Seattle Pi)

Dette innlegget ble publisert i Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s