São Tomé og Príncipe: Dekriminaliserer homoseksualitet

Øylandet São Tomé og Príncipe, som befinner seg utenfor vestkysten av Afrika, kommer etter alt å dømme til å dekriminalisere homoseksualitet i løpet av de nærmeste månedene. Dette fortalte representanter for landet da det var utsatt for FNs periodiske review av landet den 31. januar: «Den gjeldende straffeloven er veldig gammel og fra en tid da situasjonen var helt annerledes, og domstolene bruker ikke straffebestemmelsen lenger. Så, til tross for hva som står i lovteksten brukes den ikke fordi den er i strid med grunnlovens prinsipper. Den nye straffeloven vi forbereder gjør ikke sammesexrelasjoner straffbare.»

Det rapporteres at Nauru (i Mikronesia) har kommet med liknende løfter til FN-panelet.

Den periodiske review (mer formelt: The Universal Periodic Review), analyserer menneskerettighetssituasjonen i hvert av medlemslandene i all offentlighet hvert fjerde år. Dette innebærer at representanter for landet er nødt til å sitte og forsvare landets menneskerettighetspolitikk, og dette bidrar tilsynelatende til at en del menneskerettighetsbrudd som landene verken er i stand til å forsvare eller benekte, faktisk blir rettet opp i. Og det er jo fint. (African Activist)

Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s