Canada: Ikke lenger grunn til å nekte homofile å gi blod

I mange land, inkludert Norge, blir man utelukket for livstid for å gi blod hvis man som mann har hatt sex med en annen mann. Dette i sterk kontrast til enkelte andre risikogrupper, som får tidsbegrenset karantene.

I en artikkel skriver Eleftherios Vamvakas, Canadian Blood Services (CBS) sin forskningsvisepresident i perioden 2002-2006, at regelen om å utestenge homoseksuelle menn på livstid ikke lenger kan forsvares. Artikkelen heter «Relative Risk of Reducing the Lifetime Blood Donation Deferral for Men Who Have Had Sex with Men Versus Currently Tolerated Transfusion Risks.» at blod fra én homoseksuell mann som ikke har hatt sex på fem år vil være betydelig sikrere enn blod som kommer fra fem av de nåværende blodgiverne. (Å blande blod fra ulike blodgivere er vanlig praksis, virker det som.)

Dana Devine, som tok over da Vamvakas sluttet i CBS, er enig i at dagens regler ikke gir mening. Hun mener imidlertid at det trengs mer forskning for å fastsette de nye reglene. (Xtra.ca)

Det må legges til at dagens regler gir livstids utestengelse hvis man forteller at man har hatt sex med en annen mann. Mens det er høyst tvilsomt om åpne homofile vil påstå at de ikke har sex kun for å få gi blod, kan det være mer realistisk at andre, for eksempel menn som er gift med en kvinne, kan unnlate å opplyse at de har hatt sex med en mann. Dette vil uansett ikke kunne fanges opp av strenge utestengelsesregler, og må løses ved god testing av blodet.

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s