Ungarn: Prideparade tillates likevel

For noen dager siden skrev jeg om at politiet har nektet å gi tillatelse til Budapests homoparade. Nå har bydomstolen i Budapest overprøvd politiets avgjørelse, og gitt tilatelse til marsjen – ikke bare til den opprinnelige ruta som de i første omgang faktisk hadde fått tillatelse til (før politiet trakk tillatelsen tilbake), men også til den utvidede ruta som de senere søkte om – forbi parlamentsplassen. Domstolen godtok ikke politiets påstand om at trafikkproblemene ville bli for store. Human Rights Watch kommenterer at denne avgjørelsen er en «seier ikke bare for LHBT-folk, men for alle ungareres rett til forsamlingsfrihet».

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s