Storbritannia: Er homohoteller diskriminerende?

I Storbritannia har det vært et par saker i det siste hvor homofile har blitt nektet dobbeltrom på hoteller, og hvor hotelleierne har vist til sin religiøse overbevisning som begrunnelse for diskrimineringen. Et slikt hotell måtte betale erstatning.

Nå reises spørsmålet: er det da også diskriminerende med hoteller som er «gay-only»? (Queerty) The Equality and Human Rights Commission skal nå se på saken, og sier at de må finne en «objektiv balanse» i spørsmålet. (Pink News)

Jeg er enig med Queertys konklusjon i artikkelen jeg viser til: Hoteller behøver ikke være gay-only for å beholde en homovennlig atmosfære. Hvis hotellet markedsfører seg som ikke-heteronormativt, må heterofile gjester bare ta som en del av pakka at homofile gjester føler seg som hjemme. Og hvis heterofile gjester gjerne vil oppleve et ikke-heteronormativt hotell, så bør de få lov til det… Men derimot er det ikke slik at det er noen menneskerett å være ekkel, så kristenkonservative folk som leier hotellrom på et ikke-heteronormativt hotell, må holde fordommene sine for seg selv.

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s