Gambia: Presidenten har truet med å halshugge homofile, men mente det ikke

I en samtale mellom USAs ambassadør Barry L. Wells og Gambias president Yahya Jammeh innrømmet presidenten at han har truet med å hugge hodet av alle landets homofile. Men han mente det ikke: «Ja, jeg kom med disse kommentarene, men kuttet jeg av noens hoder? Har jeg noengang arrestert noen for å være homofil? […] Det er homofile her i Gambia, jeg vet det. Men de lever i skjul og det er greit for meg, så lenge de holder på privat så bryr det oss ikke. Men hvis du snakker om ekteskap i dette landet, så vil det aldri skje. Vi vil aldri akseptere homofile.» Dette kan vi lese ut fra nye Wikileaks-dokumenter. (Rod 2.0)

Wikileaks må være problematisk for en del ledere i Afrika. De går høyt på banen med populistiske angrep på homofile i offentligheten, samtidig som de prøver å nedtone homohatet i diplomatiske samtaler. Det er ikke sikkert dette ser bra ut på hjemmebane når man ser dobbeltmoralen. Men om dette fører til bedre tilstander for landenes homofile på kort sikt er vel heller tvilsomt.

Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s