Storbritannia: Homofile muslimer inngår islamsk ekteskap

Britiske homofile muslimer har startet kampen for å få gifte seg islamsk. BBC har intervjuet et av flere par som har gjort en ‘nikah’ – muslimsk ekteskapskontrakt. Sarah og Asras seremoni var ikke særlig annerledes enn tilsvarende seremonier som muslimske par inngår over hele kloden. Bortsett fra at Asras familie ikke var tilstede. De aksepterer ikke lesbiske ekteskap.

Men paret selv bryr seg ikke om at de fleste muslimer ikke vil anerkjenne ekteskapet. «Dette er mellom meg og Gud», sier Sarah. Og de har tro på framtida: «Jeg kjenner yngre homofile muslimer som er åpne for familiene sine og familiene synes det er helt greit», sier Asra. (BBC)

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s