USA: Helsetjenesten får ikke lenger lov til å diskriminere

En av de siste tingene George W. Bush gjorde i sin presidenttid var å få vedtatt en regel som sa at helsepersonell hadde lov til å avstå fra enhver helsetjeneste som de hadde religiøse eller moralske problemer med. Dette ville, rimeligvis, kunne føre til store problemer for LHBT-folk, spesielt i områder hvor mange er homofobe. Department of Health and Human Services (HHS) ba om at regelen skulle fjernes, fordi den var «uklar og potensielt for omfattende». Nå er det kommet en ny regel som fortsatt gir helsepersonell rett til å avstå fra å bidra til aborter eller sterilasjoner. (Rod 2.0, HRC)

Obama har for øvrig også utnevnt den første homsen til jobb som «social secretary» i det hvite hus. (q13fox)

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s