Mote: Mann viser kvinneklær

Mange vil si at det er den logiske konsekvensen av måten kvinnemoten har beveget seg de siste årene. Likevel vil nok en del bli overrasket over å høre at en av modellene som viser kvinnemote under moteuka i London er en mann. Andrej Pejic er over 1,80 høy og har ingen av de problematiske kvinnelige formene som moteskaperne helst ikke vil ha noe av.

Pejic ble oppdaget hjemme i Australia mens han jobbet på McDonald’s, 17 år gammel. Han hadde da i flere år eksperimentert med et feminint utseende. 19 år gammel var han modell i brudekjole under et Jean Paul Gaultier-show. Han har også vært modell for herreklær. (BBC)

Noen stor seier for LHBT-saken er det neppe, men kanskje et lite ekstra tegn på at heteronormativiteten slipper taket litt etter litt?

Dette innlegget ble publisert i Nyheter og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s