Norge: – «Mannen som elsket Yngve» er homofobisk

I Stavanger Aftenblad pågår en debatt om homseboka «Mannen som elsket Yngve» av Tore Renberg. Det er Lars Rune Waage ved Universitetet i Bergen som har stemplet boka som homofobisk, blant annet i et innlegg 21. februar. Han har fire argumenter: For det første knytter romanen implisitt en sammenheng mellom Yngves legning og hans psykiske problemer. For det andre at Yngve er så gjennomført annerledes. For det tredje fordi Yngve etter hvert forsvinner ut av Jarle Klepps univers. For det fjerde fordi også andre har lest boka på denne måten.

For egen del klarer jeg ikke helt å lese boka som homofobisk – jeg leser det heller slik at homofobien er innbakt i samfunnet og har skylda for de problemene som dukker opp i Jarles og spesielt Yngves liv. Hva mener andre?

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s