Norge: Lesbisk ungdomspartileder skviset ut av landsmøtedelegasjon

I helga ble fylkeslederen i Buskerud KrFU, Hanne Marie Pedersen-Eriksen, skviset vekk fra landsmøtedelegasjonen til Buskerud KrF under deres årsmøte. Det er lang tradisjon for at lederen i ungdomslaget får være del av landsmøtedelegasjonen, og valgkomiteen oppfordret årsmøtet til å følge denne tradisjonen. Det at landsmøtet valgte å bryte med dette, førte til at lederen for valgkomiteen trakk seg. (Vårt Land)

En del KrF-sympatisører vil sikkert påstå at bakgrunnen her er uenighet i politikk, ikke at lederen i ungdomslaget er lesbisk. Det er vanskelig å vurdere fra utsida, men dette bidrar ihvertfall ikke til å svekke inntrykket av KrF som et homofiendtlig parti.

Det hjelper heller ikke på dette inntrykket at KrFs Bjarne Bjelland foreslo å avslutte handlingsplanen mot diskriminering av homofile i Stavanger. Han fikk kun sin egen stemme for forslaget. (Rogalands avis)

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s