Sverige: Fotballspiller kommer ut av skapet

Sverige har nå noe Norge ikke har: en åpent homofil fotballspiller på forholdsvis høyt nivå. Anton Hysén, sønnen av smått legendariske Glenn Hysén, spiller i Utsiktens BK på fjerde nivå i Sverige, men har også vært innom toppklubben Häcken. Han er den første mannlige fotballspilleren i Sverige som kommer ut: «Det er jo helt sykt når man tenker på det. Det er så fucked up, alt sammen. Hvor faen er alle de andre? (…) Det finnes folk som ikke takler homoseksuelle. Og det finnes rasister som ikke takler innvandrere. En klubb er kanskje interessert i meg, men så får treneren vite at jeg er homofil og så skifter de mening. Men da er det klubbens problem, ikke mitt.»

Hans far Glenn Hysén er også treneren hans nå, og han sier: «Jeg synes det er veldig bra at du kommer ut nå, at du forteller. Det er stort. Bra jobbet, gutten.» (QX.se, Expressen)

Vi venter stadig på at en av de mange homofile toppspillerne i Norge skal komme etter Anton Hysén ut av skapet.

(Oppdatering 11/3: Aftenposten skriver om den store oppmerksomheten saken har fått. Hysén sier til Aftenposten: «Det har vært ganske hektisk, men det bryr jeg meg ikke så mye om. Det er mest mediene som har gjort dette til en stor sak. Det burde vel ikke spille noen rolle hvem du er og hva du gjør. Jeg trodde ikke at det skulle gå så langt at USA, Canada, Australia og hele Europa skulle ta kontakt.»)

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s