Japan: Åpen homofil stiller til valg

Taiga Ishikawa satser på å bli den første åpne homofile folkevalgte politikeren i Tokyo. Han stiller til valg i bydelen Toshima i valget i april. Hans store homopolitiske mål er å få til en partnerskapslov. Han er også opptatt av å gi bedre hjelp til LHBT-ungdom.

Ishikawa forteller at han var 26 år gammel da han første gang møtte en homofil mann. Som barn måtte han alltid være oppdatert på kvinnelige stjerner, så han kunne svare på hvem han likte best, skriver han i boka “Boku no Kareshi wa Doko ni Iru” («Hvor er min [mannlige] kjæreste?») På skoleturer la han seg etter de andre og sto opp før, for å unngå at noen skulle kunne høre ham hvis han i søvne snakket om gutter.

«I Japan vet homofile øyeblikkelig at de ikke bør fortelle noen om sin seksualitet. Å komme ut er ikke enkelt i Japan foreløpig. Homoseksuelle ses på som rare, men jeg mener det er samfunnet som er rart.» (Gay Asia News)

Dette innlegget ble publisert i Asia, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Japan: Åpen homofil stiller til valg

  1. Tilbaketråkk: Japan: Første åpne homofile politiker valgt | Homonytt fra hele verden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s