Norge: KrF-krangel om handlingsplaner mot diskriminering

Bjørg Tysdal Moe er varaordfører i Stavanger og kandidat til å bli nestleder i KrF. Nå kritiseres hun fra konservativt hold fordi hun ikke stemte mot revisjon av Stavangers handlingsplan mot diskriminering av homofile og bifile, og dermed lot partikollega Bjarne Bjelland bli alene om forslaget om å avslutte handlingsplanen.

Bjelland er motstander av planen fordi LLH og Skeiv Ungdom informerer/underviser om seksualitet og seksuell identitet og at det «ikke har handlet om diskriminering». Han mener dessuten at handlingsplanen har oppnådd sin hensikt nå – men forklarer ikke hvor han har det fra at situasjonen for homofile elever er blitt bra på så kort tid.

Tysdal Moe sier seg enig med Bjelland i at LLH og Skeiv Ungdom bare bør informere, ikke undervise. (Norge IDAG)

For meg som pedagog er det litt kryptisk hvor skillet mellom informasjon og undervisning går, så jeg ser med spenning på klargjøring av det…

I et annet intervju med Norge IDAG sier for øvrig Tysdal Moe at hun er tilhenger av å reversere ekteskapsloven: «Det står tydelig i programmet vårt, og jeg synes begrunnelsen om at det handler om barnets beste er veldig god. Barn har rett til en mor og en far, og det er en menneskerett å få vite hvem som er ens foreldre. Her skal KrF være en stemme for de stemmeløse.» Det trengs nok mange handlingsplaner mot diskriminering for å motvirke effekten av at Staten gjeninnfører en diskriminerende ekteskapslov.

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s