Saudi-Arabia: Fotballspiller bøtelagt for homoskjellsord

Den rumenske fotballspilleren Meril Radoi har blitt suspendert og fått ei bot på 5.500 dollar (drøyt 30.000 kroner) for å ha antydet at en motspiller er homofil. «Jeg vet ikke hvorfor han følger etter meg og irriterer meg under kampene», sa han om motspilleren (og landslagsspilleren) Hussein Abdul Ghani. «Han tar på meg som ei jente … jeg vet ikke hvorfor, kanskje han ikke liker kvinner men menn.» (Queerty, Queer.de, Advocate)

Jeg er tilhenger av straff for å kalle motspillere homofile som skjellsord, fordi det gir et inntrykk av at det er galt å være homofil. Men jeg er mer skeptisk hvis det skyldes at det er en så stor fornærmelse å antyde at en motspiller er homofil…

Dette innlegget ble publisert i Asia, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s