Botswana: Homoorganisasjonene reagerer på Moatlhodi

Lesbians, Gays and Bisexuals of Botswana (LEGABIBO) reagerer på Pono Moatlhodis uttalelser om at homoseksuelle bør drepes. Moatlhodi er visepresident i parlamentet. Caine Youngman i LEGABIBO sier at hvis Moatlhodi vil være leder, må han begynne å oppføre seg som en. Han påpeker at Moatlhodi er valgt av folket, inkludert de homofile, og at han er lønnet av folket, fortsatt inkludert de homofile.

En mor skrev i Botswana Gazette at Moatlhodi «oppildner forvirring og uro i samfunnet vårt med sine feilslåtte meninger»: «Homoseksuelle er ikke årsaken til fedreløse barn, eller manglende oppfølging av disse barna, eller fattigdom, eller det faktum at barn blir uregjerlige og misbruker alkohol og dop. Homoseksuelle er ikke årsaken til at det skjer drap og korrupsjon eller at elevene ikke får nok støtte.» Hun påpeker at det viktigste er at barna er trygge, enten de er homofile eller heterofile. Og hun skriver til Moatlhodi: «Vi ba deg bygge bedre veier, bedre skoler, bedre sykehus og å sikre våre barns trygghet. Det er det vi trenger.» (LGBT Asylum News)

Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s