Europa: Spanjolene mest liberale

The Guardian har gjennomført en meningsmåling i fem europeiske land (Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Spania og Polen). En av påstandene folk skulle ta stilling til var: «Min holdning til sosiale spørsmål – ekteskap, kvinners rettigheter og homorettigheter – er liberal» eller «Min holdning til sosiale spørsmål – ekteskap, kvinners rettigheter og homorettigheter – er tradisjonell».

Alt i alt regner 62 prosent av de som svarte seg for å være liberale, mot bare 16 prosent tradisjonelle. De mest liberale er spanjolene, med tallene 72-8, mens Polen ikke overraskende er mest tradisjonelle, med 49-31. I Tyskland var tallene 68-9, i Frankrike 59-14 og i Storbritannia 60-19.

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s