Georgia: Knivdrap på homse

Et drap i Tblisi for to måneder siden kaster lys over homofiles liv i Georgia. 26 år gamle Stéphane Cohen ble knivstukket til døde av en 17 år gammel gutt inne på sitt hotellrom, ifølge 17-åringens forklaring. Offeret ble frastjålet PC, mobiltelefon og kamera, men en venn av avdøde sier at offeret møtte sin morder på GayRomeo.com, et datingsted for homofile, hvor de fleste bruker falsk identitet.

Omkring 91,5 prosent av georgere mener at homoseksualitet ikke er akseptabelt, viste en undersøkelse i 2009. Homolivet leves derfor først og fremst online, og dette gjør dem også utsatt for kriminalitet. Når man møter folk etter å ha blitt kjent med dem online, er det alltid skummelt. En homoaktivist sier at han har opplevd å møte opp til et «stevnemøte» men oppdaget at mannen han skulle møte var en hel gruppe menn som ville plage og utpresse ham. Å gå til politiet er sjelden noe nyttig.

Drapet på Stéphane gjør ikke at noen føler seg tryggere. (LGBT Asylum News)

Dette innlegget ble publisert i Europa og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s