Mongolia: Pris til homoorganisasjon

International Gay and Lesbian Human Rights Commission (IGLHRC) utdeler årlig sin Felipa de Souza-pris til menneskerettighetsaktivister som arbeider med LHBT-tematikk. I år gikk prisen til det mongolske LHBT-senteret.

Den første betingelsen for at LHBT-folks rettigheter skal bli bedre i et land, er at det finnes noen som tør å ta ordet. Dette senteret er et bidrag til at LHBT-spørsmål skal havne på dagsorden i Mongolia.

Senteret regner opp en del områder de må jobbe med: For det første å få mennesker til å se at det å slutte å diskriminere er et individuelt ansvar – diskriminering starter hos individet. For det andre å få til juridisk beskyttelse for LHBT-folk. Her er hovedområdene hatkriminalitet, vold i hjemmet, diskriminering i skole- og utdanningssystemet, diskriminering i helsesektoren og diskriminering mot LHBT-samlivsformer. (Queerty)

Dette innlegget ble publisert i Asia, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s