Norge: Biskoper utålmodige i homospørsmålet

Under markeringen av at det er 50 år siden Norge fikk sin første kvinnelige prest, sa Hamarbiskop Solveig Fiske: «Det er fortsatt utfordringer som banker på dørene. Det gjelder ikke minst hvordan vi håndterer homofile og lesbiske sin situasjon i kirka. Det blir ofte sagt at vi skal leve med to syn, men da sier jeg at det er krevende å leve med to syn. Det gjelder spesielt de som blir diskriminert». (NRK)

Biskop Helga Haugland Byfuglien sier i et annet intervju at «Det er på tide at kirken tar et steg videre i forholdet til homofile» og at «det er på høy tid at kirken lager en forbønnshandling for homofile par som har inngått ekteskap, slik at de kan markere starten på samlivet i kirken». (Vårt Land)

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s