Canada: Ny lærerhåndbok om LHBT

I British Colombia, Canada, har en ny lærerhåndbok om LHBT-spørsmål blitt publisert. Den heter «The Gender Spectrum» og tar for seg myter om kjønn og ser på hvordan en inkluderende skolekultur kan skapes – fra barnehagen til videregående skole. «Når elever ikke passer til de tradisjonelle kjønnsforventningene blir de ofte utsatt for ekskludering, mobbing, trakassering og vold», sier håndboka, «Det er viktig å være klar over at dette ofte tar form av bruk av homofobiske skjellsord, uansett hva offerets egentlige seksuelle orientering er.»

Håndbokas kan skaffes på BCTFs nettside.

Transaktivist Marie Little sier at materiellet «ser ut til å inneholde mesteparten av den informasjonen jeg som transperson og talsperson gjerne vil se inkludert. Mesteparten ser ut til å være tilpasset barneskolen, og det er bra.» (xtra)

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s