Mosambik: Homoseksualitet ikke ulovlig?

FNs Universal Periodic Review-prosess for menneskerettigheter har mye for seg. Alle verdens land kalles inn etter tur og orden og må presentere sin menneskerettighetssituasjon. I Mosambiks tilfelle førte dette til at justisministeren klargjorde at homoseksualitet ikke er forbudt. Dette ble godt tatt imot av homoaktivister, men de påpeker fortsatt at lovverket er utydelig.

Paragraf 71 i straffeloven foreskriver «security measures» for de som utfører «vices against nature». «Security measures» er ting som straffearbeid, internering og utestengelse fra visse profesjoner. «Vices against nature», derimot, er ikke definert, men har jo ofte blitt brukt om homoseksualitet. Grunnloven nevner ikke seksuell orientering spesielt – den nevner derimot hudfarge, rase, kjønn, etnisk opprinnelse, fødested, religion, utdanningsnivå, sosial posisjon, foreldrenes sivilstatus, yrke og politisk syn – altså det meste annet enn seksuell orientering. (Pink News, LGBT Asylum News)

Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s