USA: Det militære lærer å håndtere homofile

Det er noe absurd over det hele: I USA pågår nå et storstilt opplæringsprogram for at soldatene skal klare å takle at deres medsoldater kommer ut av skapet – nå som Don’t Ask, Don’t Tell (DADT)-politikken snart oppheves.

San Diego Union-Tribune skriver om deler av dette opplæringsprogrammet, en økt på 90-120 minutter. Det er flere «virkelighetsnære» case i materialet, som for eksempel:

«En soldat i sivile klær går i en homoparade. Hun har et skilt som sier «støtt homofile og lesbiske i det militære». Bryter soldaten reglene?» Ifølge materiellet er svaret nei.

Et annet eksempel: «I garderoben kommer to soldater med høye, nedsettende vitser om at de ikke vil dusje foran en homofil soldat. Hva gjør deres overordnede?» Svaret er at den overordnede må informere soldatene om at diskriminering og trakassering ikke er tillatt. Samtidig, hvis noen spør om lov til å slippe å dusje med en annen person, kan de overordnede imøtekomme det såfremt det ikke påvirker oppdraget. (Towleroad)

Det kan virke på dette materialet som at homofob trakassering ikke har vært lagt spesielt merke til tidligere. Slik sett har opplæringsprogrammet definitivt noe for seg.

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s