Malawi: Religiøse ledere reagerer på AIDS-initiativ

Malawi har noen prosjekter for å nå den lokale LHBT-befolkningen med informasjon om HIV/AIDS-forebygging. Dette reagerer religiøse ledere på. George Buleya, generalsekretær for Episcopal Conference tror for eksempel ikke helt på at det finnes homofile i Malawi: «Jeg tror at det ikke er noen homoseksuelle som er født slik i Malawi men hvis det er noen i det hele tatt som påstår at de er homoseksuelle, er de beveget til å bli homoseksuelle på grunn av fattigdom. Forresten, hvorfor tvinger dere oss til å hjelpe homoseksuelle når det er så mange tyver, ekteskapsbrytere og mange mennesker som driver med ondskap?» På spørsmål om det ikke vil svekke kampen mot HIV/AIDS at man ikke når disse minoritetsgruppene, svarer Buleya: «Vi prøver å nå de troende og hvis de ikke er innen vår jurisdiksjon, så vil vi ikke arbeide med dem.»

Generalsekretær Imran Sharif Mohammed i Muslim Association of Malawi slutter seg til: «Homoseksualitet er en synd og bør straffes med halshogging. Koranen sier tydelig at ethvert samfunn som bedriver disse handlingene ber om ulykker som de som hendte i Sodoma og Gomorra.» (Box Turtle Bulletin)

Heldigvis er det ikke disse religiøse lederne som har siste ord i HIV/AIDS-bekjempelsen i Malawi.

Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s