Etiopia: Bok om homoseksualitet – for å bekjempe den

I Etiopia er det utgitt en bok om homoseksualitet, “Yesdom Nefsat”. Formålet med boka er å bekjempe homoseksualitet ved å få det fram i det offentlige rom – og forfatteren er bekymret for at effekten av å publisere boka kan være å gi ungdom en «manual» som er nysgjerrige på den homoseksuelle «livsstilen». Men han ble overbevist om at det var viktig å gi ut boka da han blant annet hørte rykter om organiserte forsøk på å få homorettigheter på dagsorden i Etiopia.

«Anmelderen» i artikkelen jeg har lest om boka, forventet at homoseksuelle skulle være dopavhengige ungdommer som var negativt påvirket av vestlig kultur. Men hovedpersonen i boka, Abiye, ble «introdusert til homoseksuelt samleie når han seks år gammel ble voldtatt av en ung sønn av en venn av familien». Hans erfaringer med sex i barndom og ungdom beskrives eksplisitt i boka. Han blir prostituert i Addis Abeba og varmt velkommen i den homoseksuelle subkulturen.

De homoseksuelle i denne boka er prostituerte om natta men leter etter kjærester om dagen, som de har monogame forhold til.

I artikkelen om boka intervjues to homoseksuelle. En av dem mener at homoseksualitet enten er naturlig eller resultat av voldtekt i barndommen. De mener at årsaken til at det er økning i homoseksualitet i Etiopia er fattigdom og at internett også spiller en rolle… (Ezega.com)

Med slike artikler i media er det langt fram til fulle menneskerettigheter for homofile i Etiopia…

Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s