Norge: LLH kritiserer kristne legers diskriminering

Som nevnt ber kristne legers forening om lov til å diskriminere homofile ved å nekte dem henvisning til assistert befruktning. «Folk tar kontakt med oss for å få råd om hvilke leger de bør gå til, for å unngå å bli avvist. Slik situasjonen er i dag kan en lege i møte med pasienten nekte å henvise, og vi kjenner til folk som har blitt utsatt for dette. En slik avvisning oppleves som en enorm krenkelse for den det gjelder. Dette virker det som om Helsedepartementet ikke helt har forstått.» sier LLH-leder Bård Nylund. (LLH)

At leger reserverer seg mot visse typer behandling er i utgangspunktet greit. At de reserverer seg mot å behandle enkelte grupper mennesker, er langt mer problematisk. Og at de gjør det på en måte som den gruppa det gjelder ikke har noen måte å unngå å bli konfrontert med, er direkte uholdbart.

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s