Norge: Nabintu fortsetter å angripe LLH

Hanne Nabintu Herland fortsetter sine angrep på LLH i bloggen sin. Her er noen av påstandene hun kommer med:

1. «LLH diskriminerer konservative homofile som ønsker trofaste forhold med integritet og forpliktende kjærlighet.»

Det er mildt sagt overraskende at Nabintu ikke har fått med seg at LLH det meste av de siste ti årene har kjempet hardt for å få en felles ekteskapslov, med trygge rammer rundt «trofaste forhold med integritet og forpliktende kjærlighet». LLH er meg bekjent også tilhenger av at slike konservative homofile skal få gifte seg i kirken hvis de ønsker det.

2. «Men når eksempelvis forhenværende leder av LLH, Jon Reidar Øyan sammen med støtte fra det statlige Helseutvalget utga boken Sexguide for homser der man idealiserer tilfeldig sex med venner eller forbipasserende som like ønskelig som sex med fast partner, lurer enkelte av oss på hvilket samfunn LLH egentlig ønsker seg i fremtiden.»

Hvem er disse «enkelte av oss» som lurer på hva LLH ønsker seg ut fra en bok som tidligere LLH-leder bidro til å oversette? Er det ikke vanligvis mer naturlig å spørre organisasjonen om hva den mener enn å lete i tidligere lederes oversettelsesarbeider? (Og siden det snart er valgkamp og Øyan er tidligere politisk rådgiver i Ap, betyr det at «enkelte av oss» lurer på hvilket samfunn Arbeiderpartiet egentlig ønsker seg?)

3. «Noen av mine beste venner er homofile. [sic!] Jeg har i årevis måttet høre deres irriterte klaging over LLHs stigmatisering av homofile som en gruppe narsissistiske egoister uten evne til trofasthet, tilgivelse og vedvarende godhet i parforhold.»

Igjen: Hvor var Nabintu da LLH igjen og igjen måtte forklare ekteskapslovsmotstanderne at homofile har samme evne som andre til «trofasthet, tilgivelse og vedvarende godhet i parforhold»?

Sammen med Nina Karin Monsen drar Hanne Nabintu Herland debatten ned på et svært lavt nivå. Heldigvis er det meste av samfunnet rundt dem helt uinteressert i å debattere på deres nivå. Det er noe av det beste med samfunnsutviklingen de siste tjue årene.

(Les også Aksel Kjær Vidnes’ svar til Herland i Dagbladet)

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s