USA: «Herfra til evigheten» får homoscenene tilbake

«Herfra til evigheten», romanen som også ble en filmklassiker, ble sensurert da den ble utgitt i 1951. Blant annet ble eksplisitt homosex fjernet, til protester fra forfatteren James Jones: «Ting vi endrer i denne boka for sømmelighetens skyld, vil komme i en annen forfatters bok om fem eller ti år uansett», skrev han til forleggeren. Nå har hans arvinger bestemt at boka skal gis ut (digitalt) slik den var før sensuren.

«Min far kjempet bittert for å bevare hvert firebokstavsord i manuskriptet», forteller datteren Kaylie Jones, «Forlaget var opptatt av å komme gjennom sensuren.»

Engelskprofessor George Hendrick har skrevet etterord til den nye utgaven. Han forteller at boka, som ga opphav til en av de mest ikoniske heterosexscener noensinne – strandscenen mellom Burt Lancaster og Deborah Kerr – også hadde et par homoscener. I den ene scenen forteller Angelo Maggio (spilt av Frank Sinatra i filmen) at han hadde oralsex med en rikmann for $5 eller $10. I en annen scene var det snakk om en militær etterforskning i mulig homoseksuell aktivitet. (New York Times)

Men nok stoff til å lage en helt ny homsefilm av, er det neppe…

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s