Storbritannia: Mindre diskriminerende blodgiverpolitikk

I Norge er det som kjent slik at man blir utestengt som blodgiver på livsstil hvis man en gang (gjerne for 50 år siden) hadde sex med en av samme kjønn, mens hvis man som heterofil har hatt sex med 500 partnere for ett år siden, er det greit. I Storbritannia skal man nå gå et skritt vekk fra denne diskriminerende praksisen: regjeringen har kommet fram til at en slik livstidsutestengelse er i strid med Equality Act. Heretter vil man åpne for å gi blod for homofile som ikke har hatt sex på ti år.

Man antar at rundt sju prosent av Storbritannias seksuelt aktive homser allerede gir blod, i strid med regelverket. Å komme fram til et mer faglig fundert regelverk kan kanskje redusere denne prosentandelen. (Pink News)

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s