Frankrike: Katolske vandaler ødelegger kunstverk

Piss Christ
(Foto: isamizdat, «Piss Christ«, Creative Commons-lisens Attribution-NonCommercial 2.0 Generic)

Kunstverket «Piss Christ» av Andres Serrano ble angrepet av katolske vandaler i Avignon på søndag. Fire personer kom inn i galleriet i åpningstiden, truet en sikkerhetsvakt og klarte å knuse glasset foran maleriet og skjære bildet med en skrutrekker eller isøks. De ødela også et annet fotografi.

Vandalismen kom dagen etter hundrevis av mennesker demonstrerte i gatene mot kunstverket, som viser et krusifiks senket ned i urin. Frankrikes kulturminister uttalte at «Jeg er sjokkert over at noen kan gå inn i et museum, angripe vaktene og ødelegge et kunstverk. Dette er uakseptabelt. Hvis man er støtt av et kunstverk bør man levere en klage: dette er et fundamentalt prinsipp i den franske republikken. Enhver voldshandling, ødeleggelse og intoleranse er uakseptabelt.» (Towleroad, Guardian)

Serrano ble selv oppdratt i den romersk-katolske tro, men har senere kommet på andre tanker. (Wikipedia)

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s