Zimbabwe: Fortsatt trakassering og trusler

LHBT-aktivister i Zimbabwe melder om fortsatt trakassering og trusler fra politi og samfunnstopper. 23. mars stormet politi huset til et medlem av Gays and Lesbians of Zimbabwe (GALZ) som var sammen med fire venner. Politiet ransaket huset, visstnok uten tillatelse. Mennene ble tatt med til politistasjonen og anklaget for «disorderly conduct». De skal ha blitt utsatt for mishandling og latterliggjøring, gitt en bot på cirka 60 kroner (med påslag på 180 kroner for å få kvittering for bota).

25. mars ble to kvinnelige GALZ-medlemmer tatt med til politistasjonen etter anklager om å «ha praktisert homoseksualitet». De ble truet med arrestasjon hvis de nektet. De skal ha blitt utsatt for verbale angrep og truet med at fotografier ville bli sendt til en lokal tabloidavis. (Mamba Online)

Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s