USA: Flere selvmordsforsøk i konservative områder

Shandi-lee X {pieces I}

En undersøkelse blant nesten 32.000 ungdommer i USA viser at det er flere selvmordsforsøk blant homofile unge (og også blant heterofile unge) i politisk konservative områder hvor skolene ikke har programmer for å støtte homorettigheter. Undersøkelsen er publisert i tidsskriftet Pediatrics.

Studien viste hyppigere selvmordsforsøk selv blant ungdom som ikke ble mobbet eller var deprimerte i områder med lite støtte til homofile. «Er det overraskende? Nei. Er det viktig? Ja,» sier Robert Blum ved Johns Hopkins’ Bloomberg School of Public Health.

Nesten 20 prosent av homofil, lesbisk og bifil ungdom rapporterte at de hadde gjort forsøk på å ta sitt eget liv, mot 4 prosent av heterofil ungdom. Disse tallene ble holdt opp mot variablene andel av sammekjønnspar, registrerte demokratiske velgere, liberale syn, skoler med «gay-straight alliances», skoler med antimobbeprogrammer rettet mot homomobbing og skoler med antidiskrimineringsprogrammer rettet mot seksuell orientering. I de verste områdene hadde 25 prosent av homofil ungdom forsøkt selvmord.

At også antall selvmordsforsøk blant heterofil ungdom er lavere i mer liberale områder, tas til inntekt for at et åpent og aksepterende miljø er bra for alle, ikke bare for homofile. (Huffington Post)

(Illustrasjonsfoto: Shandi-Lee Cox, «Shandi-lee X {pieces I}«, Creative Commons-lisens Attribution 2.0 Generic)

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s