Uganda: Påstander om homorekruttering

I debatten om Anti-Homosexuality Bill i Uganda har mange ville påstander vært framme. I The Observer ble det 1. mai publisert et leserinnlegg fra «a concerned Ugandan citizen» som bringer flere slike.

Han skriver om «rampant recruitment» av studenter fra Makerereuniversitetet, hvor man kan få en månedslønn på 800 000 shilling (ca. 1750 kroner) for å «bli homofil». Dette er en god lønn i Uganda. De ville påstandene om store beløp for å «bli homofil», brukes i neste omgang for å begrunne alvoret i situasjonen: de viser «hvor velfinansiert disse pro-homofile gruppene er. Dette er et blatant forsøk på å hvitvaske homoseksualitet og hjernevaske ugandiske universitetsstudenter.» Men de som rekrutteres forventes å rekruttere flere, skriver forfatteren.

Og så brukes bestikkelsene videre til å begrunne at homoseksualitet er galt: «Hvis homoseksualitet var en så ærverdig ting, ville ikke pro-homofiliorganisasjoner måtte bestikke noen for å bli med dem.» Siden universitetet er fullt av Ugandas vordende ledere, er det naturlig at rekrutteringen foregår der.

Forfatteren viser videre til Wikileakstelegrammer, hvor det framkommer at USA har hatt en aktiv rolle i å bekjempe Anti-Homosexuality Bill – og hvordan mordet på David Kato førte til reaksjoner fra vesten.

Det er jo et faktum at det kommer penger fra utlandet for å hjelpe homoaktivister i Uganda. De pengene trengs nok når vi ser hva slags retorikk de møter. Men samtidig fører nettopp pengene til misunnelse og mistenksomhet.

Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s